Λόγω της κατάστασης φέτος, το Τμήμα Ψηφιακής Φωτογραφίας Αρχαρίων θα έχει όριο 20 μαθητών. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι από 20 ενδιαφερόμενοι, θα γίνει επιλογή από τον υπεύθυνο του τμήματος. Εγγραφές θα γίνονται όλο τον Οκτώβριο, κάθε Δευτέρα πρωί 11:00-16:00, στην ReHaB Pub (Βαλαωρίτου 19).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχετε μαζί σας την φωτογραφική σας δουλειά (κατά προτίμηση εκτυπωμένη σε φωτογραφίες, αλλιώς σε ψηφιακή μορφή (φλασάκι ή στο κινητό) ή σε κάποια πλατφόρμα, Instagram, Facebook, κτλ). Μετά από μία σύντομη συνέντευξη με τον υπεύθυνο του τμήματος, θα αφήσετε ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας (mail και τηλέφωνο) και τέλη Οκτώβρη θα ενημερωθείτε για το εάν επιλεχθήκατε ή όχι.
Εφόσον επιλεχθείτε το κόστος εγγραφής θα είναι 50€ για όλο το έτος και θα περιλαμβάνει θεωρία κάθε Παρασκευή 19:00-21:00 και πρακτική μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη για το πρακτικό κομμάτι. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στον χώρο της ReHaB Pub καθώς φέτος η πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους του ΑΠΘ είναι δύσκολη έως απαγορευτική.
 
Άλλα τμήματα που μπορούν να παρακολουθήσουν οι νέοι αλλά και παλιότεροι μαθητές του ΦΟΑΠΘ θα είναι το Διατμηματικό Φωτογραφίας Δρόμου (πιθανότατα κάθε Τετάρτη στις 15:00 με όριο αυστηρά 15 μαθητών) καθώς και ένα Διατμηματικό Αστικής Φωτογραφίας που θα λειτουργήσει το 2021.
 
Οι παλιότεροι μαθητές του ομίλου μπορούν να παρακολουθήσουν το Διατμηματικό Studio που θα λειτουργήσει φέτος αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους για όσο θα το επιτρέπει ο καιρός. Το πεδίο δράσης του διατμηματικού θα επεκταθεί για να περιλάβει ύλη από τα Διατμηματικά Πορτρέτου, Νυχτερινής Φωτογραφίας και Creative που δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος. Την άνοιξη του 2021 ενδέχεται να συνεχίσει την λειτουργία του και με συμμετοχή των νέων μαθητών. Το διατμηματικό θα λειτουργεί κάθε Σάββατο, συνήθως γύρω στις 16:00.